Soweto start campagne voor aankoop Pieter Nieuwlandstraat 93-95

Met een benefietconcert bij sociaal centrum De Valreep start Soweto vandaag de campagne om de aankoop van de Pieter Nieuwlandstraat 93-95 mogelijk te maken.

Soweto wil 200.000 euro voor de koop en de verbouwing zelf financieren en daarom doen we een beroep op leden, sympathisanten en bevriende organisaties om bij te dragen, obligaties te kopen of geld te doneren.

 

De gehele week zullen er gelegenheden zijn waar Soweto aanwezig is om het project meer bekend te maken.

  • De aftrap van de campagne is vandaag met een benefiet op Valentijnsdag met de bekende Amsterdamse band The Stokers.
  • De volgende dag, zaterdag 15 februari, is Soweto te vinden op de conferentie huurders aan het woord.
  • Op 18 februari neemt Soweto deel aan het debat "Wonen" bij De Nieuwe Liefde, deel van de serie "Voorbij het neoliberalisme"

 

Tot nu toe loopt het fundraisen op rolletjes, en we zijn optimistisch dat we ons doel de komende weken halen.

¨We zijn vastbesloten om van dit project een succes te maken¨ zegt Sapi Lotta, een van de toekomstige bewoners die zich ook voor de publieke ruimte in het gebouw inzet. ¨Dit is een unieke kans om dit gebouw weer eigendom van de buurt, van de gemeenschap laten zijn en er zijn dan ook veel mensen met interesse¨.

Na jaren van onderhandelingen is er met het Stadsdeel Oost overeenstemming bereikt over de aankoop. Soweto gaat ervanuit dat het pand eind maart geleverd wordt, maar daarvoor hebben we wel brede steun nodig. Op deze site staat regelmatig nieuws over activiteiten en hoe je ons kunt steunen met giften, leningen en obligaties.