Projecten

Woningbouwvereniging Soweto is op dit moment bezig het voormalig buurtcentrum De Werf aan de Pieter Nieuwlandstraat 93-95 te verwerven. In het pand wordt een mix van wonen en werken gerealiseerd.
 
Voor de aankoop en realisatie bouwen we op een enthousiaste groep die betrokken is bij de verbouwing en het beheer van het pand. Dat is een van de kernwaarden van Soweto. Heb je zelf interesse om een groep te vormen of een pand in samenwerking met Soweto te ontwikkelen? Dan zijn de volgende punten voor jou van belang.
 
Je kunt je bij Soweto niet inschrijven op een wachtlijst voor een woning. Het zijn de pandverenigingen en woongroepen die over de toelating beslissen. Je kunt echter zelf een woongroep beginnen om een pand samen met ons te ontwikkelen.
 
Om een woongroep te vormen moet je mensen vinden die met elkaar samen willen wonen en voorzieningen met elkaar willen delen en bereid zijn veel tijd en energie te steken in het ontwerp en verbouwingsproces. Het in zelfwerkzaamheid realiseren van woonruimte duurt al snel enkele jaren vanaf het eerste idee tot de uiteindelijke realisatie.
 
Soweto wil nieuwe groepen graag helpen om samen met hun nieuwe projecten te ontwikkelen. Heb je een woongroep of wil je een woongroep oprichten? Neem dan contact op met Soweto.